november 09, 2022

Szösszenet. Tanáraink és szüleink

 

Elkisérés:

        Ha nem akarsz gutaütést kapni, ne legyenek álmaid. Különösen idős, szegénységből jövő, és hitvaló szülők dolgos, idősödő gyermekei járnak így, hogy az évszaknak megfelelő szezonális munka szeretete, ami ésszerű és magától érthetödő, ill. a testi betegségek üzeneteinek konfliktusában egy második gyermekkornak küzdelmét érik meg.

        Emlékezés: Bensőleg megérni, felnőni egy feladathoz egy természetfeletti látásmóddal.

Ne legyen álmod, mert egy jó indulatu, ámbár butácska személy nagy meglepetést okozhat. A sérült emberek ugyancsak. Nekik annyira normális, ami egyébként sehogy nem érthető. Ő nem tudja ezt. Így jó.

Avagy például nekem intő. Hogy játszva gyógyulok, amiközben mindenek a kedves pápa úr útjain gondolkodnak, meg sebesen száguldó repülőn, mondjuk engem idősödő anyám, és nagymama kedves öregedő gyermekei érdekelnek. Súlyosabb állapotból lábra állva újból örvendeni akarok és felhők illatát kutatom a művészet ihletével, de változást is láttam ám: a tél előtti ködös, párás levegő mintha a levelek hullásával aszkéta ruhát öltene .

Aludj sokat! ez érdekel, megvalósítás, siker, ...

Emlékezek: " Tudjuk mifélék vagytok, mégis választottak. Mi se értjük, de így van."  Így beszélt valaki, aki elment az Öröklétbe.

" Ha Isten jobbat adhatott volna, mint a szenvedés, biztosan azt adta volna. " Mondta, és hitt, és az élet gyógyulni kezdett körülötte.

Hatalmas szívünk volt, nagy szeretettel, igazság érzettel egy hites, de fél erővel bíró családban felnőve, a társadalmi változások közt.

Az erkölcsi hatalom szerető, sajátos stílusában - önmagából fakadt, csiszolt előadás - gyógyítani kezdett. Ahogy a törött csukló csodálatosan összeforr, és a kézvédő sín segítségével újra mozogni kezdtek az ujjak, ilyen volt a 3 napok csodálkozása ebben a közösségben. Azt se tudtam, hogy ez valami, csak természetfeletti bölcsesség volt. A " vájt fülűek " - mondta.

Az énekek, a közös munka, főzés, kávévásárlás reggel saját ügyességből, családot adott, mert nekem nem volt ilyen a maga teljességében. Leleményesség.

Majd a mosogatás szolgálat sok apró női együttérzést előcsalt belőlünk. A kezdődő előadás a friss levegőn, padokon, kicsalogatott a konyhából, de senki nem mondta, hogy pontosan itt, ekkor.. Hát a program az ki volt téve, de senki nem hajtott sehova. Bennünk ébredt a fegyelem spontán módon, egymást intve, fülelve, bekapcsolódva a játékos részekbe, Spontán lábadozás, gyógyulás, fülelés, csodálkozás.

A csodálkozás fő elem volt: " Süssünk, süssünk, haladjunk a korral, süssünk Váncza sütőporral ". Gyakorlati elemek, rácsodálkozás minden lendületet adó jóra.

        Elkísérés: Ha nem akarsz guta ütést kapni ne legyenek álmaid. Átrendeződés van a világban. Legyünk ünnepeinkkel, ünneplő közösséggel. Legyen erőnk magunkhoz. Legyen erőnk kríziseket látni. Öregeink azt hiszik, hogy generációjuk üzenetét nem vitték ki.

Hogy életfeladatuk nem tökéletes. Pedig az! Csak megérteni kell védelmi rendszereiket, botlásaikat. Hogy megértsük a saját magunkéit.

 

( Adj Uram elnéző közönyt! )

Nincsenek megjegyzések: